Bemutatkozás

Az 1922-ben alapított Szolnoki Kodály Kórus 25. éve közhasznú kulturális egyesületként működik, a szolnoki köz- és kulturális élet meghatározó jogi személyisége, melyet a lakosság és Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata elismerése övez.

A kórus tagsága általában heti 2×2 óra próbával készül fel fellépéseire, melyek vagy kis koncertek, vagy több ezer fős nézőközönség előttiek. Sikeresen vesszük ki részünket a városunk kulturális célkitűzéseinek megvalósításában a kóruskultúra ápolása, a hagyományőrzés, az ének-zenei nevelés terén.

Együttműködünk a Szolnoki Szimfonikusokkal, a Bartók Béla Kamarakórusssal. és más helyi együttesekkel, énekkarokkal, ének művészekkel, művészeti együttesekkel, továbbá JNSZ Megyei civil szervezetekkel, illetve sok intézménnyel.

2017-ben jelentősen fiatalodott kórusunk, melynek eredményeként nőikarként, férfi kórusként – együttműködve a MÁV férfikarral – és vegyes karként is fel tud lépni kórusunk az igényeknek megfelelően.

Szolnok Város legrangosabb kitüntetéseit nyertük el, Ezüst Pelikán díj és Kulturális Díj.Szolnokért emlékérem arany fokazata és Megyei Príma díj birtokosai is vagyunk.

Volt és jelenlegi karnagyaink:

  • Néhai Buday Péter a Magyar Kultúra Lovagja, Vajna Katalin, Rigó Éva,
  • Néhai Zámbó István Liszt Díjas, Érdemes művész,a Magyar Kultúra Lovagja.
  • Molnár Éva Kaposvári Gyula Díjas
  • Juhászné Zsákai Katalin „ Szolnokért ” emlékérem arany fokozatával díjazott.
  • Szabó Zsolt

Támogatóink:

ME_BGA.png (2968×1200)