Galéria

Magyar Kórusok Napja 2022.december 16.,Szolnok ,Belvárosi Szentháromság Templom.Megnyitó:
Dr. Lengyel Erzsébet a KÓTA JNSZ. Vármegyei elnöke

Szolnoki Kodály Kórus és a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus előadása Molnár Éva karnagggyal.

JNSZ Megyei Karnagyok Kamarakórusa, vezényel Vajna Katalin.

Fazekas Zsuzsanna zongorakísérő.

Nagyvárad 2023.március 15.

2022 Fellépései és a NEAO-KP-1_2022/6-00557 pályázati projekt végrehajtása:

A Szolnoki Kodály Kórus a NEAO-KP-1-2022/6-000557. számú „Kodály 140-Szolnoki Kodály Kórus 100” projekt című pályázaton kért támogatást 2022.április 22-én kapta meg 1.400.000.Ft. összegben.

A Kórus  2022.tavaszán  az EMT- TE- B- A- 21/0045 számú , „ Énekeljünk együtt „ című pályázaton elnyert 2.000.000.-Ft támogatás terhére két nagy sikerű hangversenyt rendezett április 23-án  és május 7-n Szolnokon a 100.éves jubileumát ünnepelve.

Molnár Éva karnagy

„Szolnokért” emlékérem arany fokozata

Kodály: Esti dal előadása régi és mostani kórustagokkal.

A Szolnoki Kodály Kórus e hangversenyek repertoárjára építve folytatta az új projektben tervezett feladatainak végrehajtását, annak ellenére,hogy a pályázatban kért 3.885.600.-Ft. tervezett költségvetésből csak 1.400.000.-Ft vissza nem térítendő támogatást kapott,bízva  abban,hogy más támogatói forrásokból egy külföldi kórusfesztivál vagy verseny részese  lehet. .A felkészülést, a próbákat és a vállalt szerepléseket ennek alárendelve végezte.

2022.július 9-én a Vasutas Napon a MÁV,Szolnok Véső Úti Sporttelepén megrendezett családi napon a MÁV Férfikórus Szolnok együttessel lépett fel a MÁV vezetői és vasutas családok,kollektívák nagy számú hallgatósága előtt.

Szeptember 1-én a  Szolnok Napja városi ünnepségen  az Aba-Novák Agora Művelődési Központban lépett fel mintegy 450 néző előtt.

Szeptember 3-n a Szolnok MÁV Állomáson a Pest -Szolnok Vasút 175.éves jubileumi megemlékezésen lépett fel a MÁV Férfikórus Szolnok és a Légierő Zenekar Szolnok együttesekkel.

Szeptember 30-án a Tiszaföldvári Katolikus Nagytemplom  adott helyszínt a Tiszafőldvári Férfikar által szervezett hangversenynek, melyen a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus és a Szolnoki Kodály Kórus vendégszerepelt  mintegy 50 fős nézőnek.

Októberben 3 alkalommal lépett fel Szolnok terein a Tér- Zene projekt keretében, járó-kelő hallgatóság előtt.

November 19-én a Ceglédi Református Nagytemplomban a baptista templom építéséhez jótékonysági koncertet rendeztek ,melyen a MÁV Férfikórus és a Szolnoki Kodály Kórus is fellépett .A nagyon hideg templomban csak mintegy 50 fő hallgatóság jelent meg és hallgatta meg a 2 órás előadást.

December 10-én a Szolnoki MÁV Állomás Üvegtermében a MÁV Férfikórussal  évadzáró koncertet adott közel 120 nézőnek, a koncertet követő bankett tovább erősítette a két együttes évszázados együttműködő barátságát.

December 16-án délelőtt a Szolnoki Szentgyörgyi Albert Általános Iskola mintegy 250 tanulójának a telt házas aulában Kodály műveiből karácsonyi koncertet adott a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus és a Szolnoki Kodály Kórus, Péli Ildikó és Fazekas Zsuzsanna közreműködésével.

December 16-án 18 órakor a Szolnoki Belvárosi Nagytemplomban tartotta meg a Magyar Kórusok Napján a„Kodály 140” koncertet a KÓTA JNSZ. Megyei Szervezetével közös rendezésben, melyen a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus, a JNSZ. Megyei Karnagyok Kamarakórusa és az Ádám Jenő Zeneiskola Tanári Kamaraegyüttese műsorával mintegy 100 fő néző részére.

2023.január közepétől kezdte el a próbákat a kórus, mivel a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata által hozott a veszélyhelyzettel kapcsolatos rezsi szabályai miatt a fűtetlen próbatermet nem lehetett igénybe venni .

A 2022.év nyarán rendezett Pedagógus Kórusok Országos találkozójára akkora volt a Pandémia utáni nyitás miatt a jelentkezés, hogy a kórust már nem tudták Győrben fogadni. Így a pályázati projekt egyik eleme nem valósulhatott meg. A nemzetközi kórushíreket figyelemmel kísérve és az egyre bizonyosabb forrás hiányt és inflációt érezve kellet a kórus vezetőségének döntenie arról, hogy több millió forintos költségvetésű  külföldi kórus rendezvényre nem tud a kórus eljutni.

2023.januárjában egy tavaszi Aradi koncert szervezése indult, hogy a befektetett felkészülést hasznosuljon, mivel a pályázat határideje 2023.március 31.nem módosult, a Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztivál pedig áprilisra lett kiírva.

Az aradi szervezők azonban március elején értesítést küldtek, hogy a kórus fellépést nem tudják a programjukban biztosítani. Az 1848-as forradalom 175.éves jubileumi ünnepségéhez kapcsolódóan a romániai Nagyvárad ( Oradea) RMDSZ képviselői elfogadták a kórus fellépési felajánlását a március 15.-ei városi ünnepségükre. Ennek kivitelezése érdekében is kellet a kapott pályázati támogatás felhasználását  áttervezni és  módosítási kérelmet benyújtani.

2023. március 14-én bérelt különjáratú autóbusszal utazott 26 fővel kórus Nagyváradra és a GALA GUESTHOUS 3 csillagos hotelben töltött egy éjszakát. A szállás kiválasztásánál szempont volt a létszám és az ár, valamint a városon belüli parkolás.

A hotelben nem tudtak reggelit biztosítani,így azt mindenki önállóan oldotta meg,14-én és 15-én a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ étkezdéjében tudott a kórus étkezni az éttermi áraknál jóval kedvezőbb költséggel .A konyhát üzemeltető cég csak készpénzes fizetést fogadott el.

A Nagyváradi Püspöki Palota FIX Makerspace konferencia termében 2023.03.15. 20,30 órai kezdettel a március 15.-i ünnepi megemlékezés záró eseményeként egyben a kórus „Kodály Zoltán 140-Szolnoki Kodály Kórus 100” NEAO-Kp-1-2022/6-000557 pályázat záró koncertje volt, melynek műsora

Kodály Zoltán: Magyar mise
Bárdos Lajos: Erkel szózata
Kocsár Miklós: Nemzeti dal
Kodály Zoltán: Epigrammák  – Péli Ildikó fuvola

Kodály Zoltán: Zöld erdőben
                        Három Gömöri népdal
                        Egyetem- begyetem

Bartók Béla: Három Csík megyei népdal – Péli Ildikó fuvola
Farkas Ferenc: Hajnal-nóta
Reneszánsz táncok a Vietorisz kódexből – Péli Ildikó fuvola
ifj. Somorjai: Trubadúr-mollban
Karnagy : Molnár Éva. Köreműködők:  Fazekas Zsuzsanna zongora,  Péli Ildikó fuvola,furulya,pikoló.

A koncertet Meleg Vilmos az RMDSZ választmány elnöke nyitotta meg.Jelen volt a helyszínen és beszédet mondott Böcskei László római katolikus megyés püspök,valamint Simon István Magyarország kolozsvári konzulja, és Szabó Ödön  RMDSZ  országgyűlési képviselő.

Simon István konzul úr elismerően gratulált az előadáshoz és megköszönte a kórusnak, hogy fellépésével ily módon is támogatta a Konzulátus munkáját. és további helyszínekre,fellépésekre tett javaslatot .A több mint 100 fős közönség a több órás nyílt téri, esős,  esti megemlékezés és fáklyás menetről érkezett  a nagysikerű koncertre. A heti rendszerességgel megtartott próbákkal a kórus felkészült, hogy  a határon túli magyarok egyik jelentős társadalmi megmozdulásán méltón képviselje hazánkat és a magyar kóruskultúrát, egyben műsorával tisztelegjen a névadó Kodály Zoltán emlékének.

 A kórus még márciusban három fellépést csinált a MÁV Férfikórus Szolnok  együttesel vegyes karként  Zsákai Katalin karnagy vezetésével. Március 11-én a Szolnoki MÁV állomáson a Hatvan- Szolnok vasút megnyitásának  jubileumi ünnepségén a Légierő Zenekarral,majd 18-án az Aba-Novák Agora Művelődési Központban az Országos Vasútmodell Kiállítás megnyitóján,24-én pedig a MÁV Forgalmász Bálon.Amint látható a Szolnoki Kodály Kórus a szűkös anyagi és egyéb feltételek ellenére  is 17 elismert minőségű szereplést teljesített eddig.

2022.novemebr 19. Cegléd,Református Nagytemplom,Jótékonysági Koncert

Kodály műveiből iskolai előadás 2022.december 16.

2021.október 23.Bielsko-Biala,Gaude Cantem Namzetközi kórusverseny és Fesztivál

A kórusmunka újraindul.

Az Ezüst Pelikán Díjas és Területi Príma Díjas Szolnoki Kodály Kórus a Covid-19.járványügyi szabályait betartva működött, működik. 2020, januárjában a városi Újévi Tánckoncert nagykórusának részesei voltunk, majd a kórus felkészülését a lezárás időszakában kiosztott kottákkal biztosítottuk. Amint feloldották a tiltó rendelkezéseket, a kórus megkezdte a próbákat és a fellépéseket.

2021. július 17-én a szolnoki Vasutas napi rendezvényen énekeltünk együtt a MÁV Férfikórus Szolnok együttessel.

Augusztus 7-én Tiszainoka vendégei voltunk a falunapi kulturális rendezvényen.

Szeptember 1-én kezdődött a „TÉR-ZENE” program sorozat, melynek keretében 1- én Szolnokon a Múzsák terén a „Népzenei est”, 15-én a Szolnoki Belvárosi Nagytemplom előtt „Estéli imádság”, 29-én a Múzsák terén „Estéli nótázás” című előadások fellépői voltunk.

Tér-Zene 1.
2021.szeptemeber 1.Szolnok Napja,Civil kavalkád.
Tér-Zene 2.
Tér-Zene 3.

Szeptember 5- én Kunmadarason templomi koncerten a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral szerepeltünk.

Október 9-én a Szolnoki Tiszaparti Katolikus Általános Iskola és Gimnázium aulájában léptünk fel néhai Buday Péter karnagyunk születésének 100. évfordulójára rendezett emlékkoncerten.

Jászberény 2019
VI. Regionális Kórustalálkozó

Martfű, Zenei világnap
Megyei felnőttkórusok találkozója

Nagybánya
A Szolnoki Kodály Kórus sikeres turnét teljesített szeptember 20-22. között Nagybányán a Nagybányai Magyar Napok, a FŐTÉR FESZTIVÁL 2019 rendezvény keretében.

A nőikar 20-án, péntek este 20 órakor a Szent Háromság Katolikus Templom vendége volt és önálló templomi koncertet adott Molnár Éva karnagy vezényletével. A műveket Baráth-László Bernadett a Debreceni Egyetem tanára kísérte zongorán.

Szeptember 21- én szombaton 16 órától a Főtér Fesztivál nagy színpadát kihangosítva biztosították a kórusnak, hogy előadásával bemutatkozhasson a vásári kavalkádban megjelent tömegnek.

Vasárnap reggel indultunk haza, de még megálltunk Koltón a híres Petőfi emlékhelyen. A délelőtti mise kezdése előtt Kodály Zoltán műveivel köszöntöttük a református gyülekezetet.

Utunk során mindenütt nagy szeretettel fogadtak bennünket, a kórus munkájáról gratuláló elismeréssel nyilatkoztak.

A kint tartózkodásunk zökkenőmentes volt, mely nagyban köszönhető régi kórus barátunk Dr. Zoltán Dénes nagybányai tanár úr odaadó szervezésének és patronálásának.

Szolnok napja 2019
Augusztus 31-én a MÁV állomás peronján a Légierő Zenekar Szolnok együttessel fogadtuk a Szolnok Napja alkalmából érkezett nosztalgia vonatot.

Ugyanezen a napon délután az „Ahol felkel a nap” japán kiállítás megnyitása japán művek előadásával

Partitúra 2019
Augusztus 24,28,29. a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Partitúra hangversenye közreműködői voltunk.

Augusztus 24. (szombat) 20:00 A Tűz és a Víz misztikuma Esőnap: augusztus 25. (vasárnap) Helyszín: Rakpart (a Tiszaparti Római Katolikus Gimnázium előtt) Műsorszámok: Karl Jenkins: Adiemus, Song of Aeolus, Rain Dance Borogyin: Igor herceg, Poloveci táncok Verdi: Trubadúr, Cigány kórus Vezényel: Izaki Maszahiro

Augusztus 28. (szerda) 20:00 „CINEMAGIC 2.” Helyszín: Széchenyi lakótelep, Zöld Ház előtti tér Műsorszámok: Karl Jenkins: Adiemus, Song of Aeolus, Rain Dance John Williams: Star Wars – Duel of the Fates Vezényel: Izaki Maszahiro

Augusztus 29. (csütörtök) 20:00 „CINEMAGIC 2.” Helyszín: Szandaszőlős, Lengyel A. tér Műsorszámok: Karl Jenkins: Adiemus, Song of Aeolus, Rain Dance John Williams: Star Wars – Duel of the Fates Vezényel: Izaki Maszahiro

Vasutasnap 2019
2019. július 13-án a Vasutas Nap tiszteletére a Szolnoki Tiszaligeti Strandon léptünk fal a családi napon.

Tavaszi koncert 2019
2019. május 11-én n a Szolnoki MÁV állomás üvegtermében teltházas koncertet adtunk a MÁV Férfikórus Szolnok partnereként.

Hangverseny a templomért
2019. február 16-án a Szolnoki Református Templomban a templom felújítására adomány gyűjtő hangversenyt adtunk.

45 éves a Karcagi Egyetértés Nyugdíjas Vasutas Klub

Esti Dal 3D-ben

Istramusica 2017 – Porec

Kodály emlékév